ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 
Viber / WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00-17:00  ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ 

Капацитетът на летище София отдавна е изчерпан. Настоящето разширяване изпреварва съставянето на основния план на аерогарата, който ще начертае бъдещото й развитие през следващите 20 години.

Ръкавите на Терминал 2 на летище София в момента са 7, а като замисъл на проекта е да бъдат построени още четири. По този начин ще се повиши пътникопотока с още 200 хиляди души на година и ще се подобри обслужването от страна на авиокомпаниите.

Международно Летище София (SOF) - Терминал 2
Международно Летище София (SOF) - Терминал 2
Терминал 1 на летище София може да обслужва 1.5 милиона, а Терминал 2 обслужва 2.5 млн. пътници годишно. Капацитетът вече се пълни и скоро аерогарата няма да може да поеме целия пътникопоток.

Международно Летище София (SOF) - Терминал 1
Международно Летище София (SOF) - Терминал 1


Предвидено е построяването на две нови пътеки за рулиране. Едната ще осигурява по-бързо изтегляне на кацащите самолети, а чрез другата самолетите ще излитат по-бързо един след друг на пистата. В плана е заложено и създаването на специален перон за бизнес авиация за обслужване на частни самолети. В момента те престояват на различни места по цялото летище.

Всички реконструкции се отнасят само за Терминал 2, а бъдещето на Терминал 1 е все още неясно. В момента Терминал 1 обслужва предимно нискотарифните авиокомпании като Wizz Air и EasyJet. Все още не е известно, дали сградата на Терминал 1 ще бъде разрушена или ще се построи нова на друго място.

Самолетни билети София
Самолетни билети Варна
Самолетни билети Бургас
Самолетни билети Пловдив

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

АВИОТРАВЕЛ

 


ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ

 


НИСКОБЮДЖЕТНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

БЛОГЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

https://air-bg.com/images/stories/logos/kruiz.eu-logo.png
ПЪТУВАНЕ С КРУИЗ


ПОЧИВКИ И ВАКАНЦИИ

ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ

 


ХОТЕЛИ В ЧУЖБИНАХОТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.